img-20170715-wa0007-1

You are not going to dy, only what you are not, dies
(Mooji)

 

In 1999 behaalde ik mijn certificaat tot Coach bij een opleidingsinstituut erkend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Naast een coachopleiding volgde ik, jaren later, een psychotherapeutische opleiding. Na een aantal jaren vanuit een psychotherapeutische praktijk te hebben gewerkt, ontstond in 2010 een drang naar verdieping, naar innerlijke bevrijding. In 2011 verbond ik mij met een leraar genaamd Naropa van de Sacha-lineage.

De innerlijke ontwikkeling van de afgelopen jaren, die overigens heel aards was/is (alles wat het leven zelf aandraagt aan uitdagingen), heeft geleid tot een verschuiving van hoofd naar hart. En wat ik steeds meer ervaar is: innerlijke vrijheid.

Innerlijke bevrijding betekent voor mij: ontleren, ontdoen van alles wat ons met de paplepel is ingegoten, zodat we leven vanuit onze Natuur in plaats van de overlevingsstructuur, leven vanuit Liefde in plaats vanuit angst, leven vanuit Vertrouwen in plaats vanuit wantrouwen, leven vanuit ons Zelf in plaats van de stem van het ego.

Wat een geschenk als je de ander kan ontmoeten van hart tot hart, zonder oordelen en overtuigingen, zonder een filter van interpretaties, die ruis veroorzaakt in de communicatie.

Het pad wat ik de afgelopen jaren heb bewandeld, ging zeker niet altijd over rozen. Maar langzaamaan ontkiemde het zaad en ontluikt de bloem. Een unieke bloem, zoals in ieder zaad, in ieder mens, een unieke bloem schuilt. Het proces van ontvouwing is gaande en ik ben dankbaar dat er de afgelopen jaren zoveel is opgeschoond, dankbaar voor de perfectie van het bestaan: alles dient ons…, werkelijk alles wat op ons pad komt, dient ons… om wakker te worden, om ons Zelf te herinneren. Ik ben de leraren: het leven zelf, Osho en bovenal Naropa van de Sacha-lineage enorm dankbaar.

Mijn missie: de mensheid dienen door anderen in een soortgelijk proces bij te staan, want als iets de mensheid dient, dan is het thuis komen bij ons Zelf, zodat we vanuit liefde en helderheid het leven Leven.

Oorlogen op klein niveau (relaties) en collectief niveau komen voort uit angst, uit een verstoorde waarneming, een gekleurde bril waardoor we de realiteit niet zien zoals ze is, maar gefilterd door onze opinies, oordelen en conditionering. Daarnaast weten we niet beter dan dat we onze gedachten en emoties zijn, dat dat onze essentie is…, maar we zijn zoveel meer dan dat…

Specialisaties:

  • Bewustzijnscoaching voor individuen, relaties en voor de business.

Hieronder een gedicht van Rumi. De essentie van het gedicht is wat ik mezelf en ieder ander toe wens.

Gedicht van Rumi:
Ik ging op weg en verloor mijzelf. In de oceaan van zuiverheid smolt ik als zout. Zekerheid en twijfel, geloof en ongeloof, niets bleef ervan over. Toen de dag kwam waarvoor ik geleefd had en gestorven was, de dag die op geen enkele kalender staat, werd de druppel opgenomen in de oceaan.
Luister druppel, geef jezelf op en ontvang in ruil daarvoor de oceaan. Geef jezelf over en voel je geborgen in de armen van de zee. Geef een druppel en ontvang een zee vol parels.

Geef een reactie