• De testimonials hieronder betreffen consulten uit eerdere jaren; zij geven een beeld over mij en over de uitwisseling. Van daaruit laat ik deze testimonials staan, maar vanaf waar ik mij nu bevind, wijzigt de benadering. Het therapeutische karakter verdwijnt; het accent ligt op ontwaken, het ontdekken en handelen vanuit onze ware natuur en de stem van het hart. Daar wil ik de ander in bijstaan.
 • Caroline heeft me op een warme, respectvolle manier een spiegel voorgehouden, waardoor ik nu duidelijk zie welke patronen ik gebruik en vanuit welke motivatie ik dat doe. Wat fijn om helderheid te krijgen in de chaos aan emoties!
  (Esther, 45 jaar)

 • Een prachtige vorm van coaching, het heeft mijn ogen geopend!
  (Jaap, 38 jaar)
 • Ik werd via mijn werk in de gelegenheid gesteld gesprekken met Caroline te voeren i.v.m. een burn-out. Hier maakte ik dankbaar gebruik van. Wat heel bijzonder was tijdens onze uitwisselingen is, dat ik mezelf hoorde praten en door vragen en reacties van Caroline ontdekte ik vaak mijn eigen antwoorden. Maar los komen van de verhalen, die de mind voorschotelde, was (en soms nog) een hele struggle. Iedere keer had Caroline eindeloos geduld met mij. Zij begeleidde mij op een milde, vriendelijke wijze en herhaalde dingen, die nog niet beklijfde. Ik ontdekte, gaande de gesprekken, meer en meer wie ik in essentie ben (Bewustzijn), hoe mijn overtuigingen en patronen mijn leven beheersen, vanuit welke bril ik naar de wereld en mijn omgeving kijk en wat de mind met me doet: afleiding zoeken, niet alleen willen zijn, reageren vanuit oude kindpijn en overlevingsstrategieën, oordelen over mezelf en de ander, vast klampen, zekerheid willen, psychologiseren, verklaren… en alsmaar denken (piekeren). In de eerste gesprekken ging ik vaak helemaal op in de verhalen (overtuigingen/oordelen) en werd ik overgenomen door de emotie. Gedurende de voortgang van de gesprekken kon ik daar steeds beter los van komen, kon ik er naar “kijken”, ontstond er ruimte om de ervaring heen en werd ik niet helemaal meer beheerst door mijn gedachten en emoties, die ik eerst als ‘waar’ beschouwden. Het is aan mij om steeds weer te herkennen dat de mind overal verhalen (analyses/ interpretaties) van maakt. Het is aan mij om me daar bewust van te zijn en ook dat ik een keuze heb om er wel of niet in mee te gaan. Ik ben nu beter in staat om situaties vanuit Bewustzijn te bekijken: welke overtuigingen/oordelen etc. belemmeren mijn zicht, waardoor ik niet kan zien wat er werkelijk gaande is? Ik heb de begeleiding van Caroline als zeer prettig ervaren. En ook ben ik dankbaar dat ik dit proces ben aangegaan.
  (Ilse, 51 jaar)
 • Caroline heeft me geholpen door haar vermogen echt te luisteren en in te voelen.
  Ze heeft een kalme en heldere aanwezigheid, die me oprecht bewust maakt van mijn eigen gedrag en uitstraling. Het belangrijkste wat ze me heeft gegeven zijn de tools om zelf aan de slag te gaan met de triggers en kindpijnen door zelfonderzoek toe te passen. Bedankt voor onze open gesprekken, die me altijd troost bieden en inspireren. (Silvia, 35 jaar)
 • Ergens in mij zit de wijsheid. Door het hardop van jou te horen en de wijsheid zoals jij die omschrijft in je blog nog eens (na ons consult) tot me door te laten dringen, valt er een zekere rust in mij, noem het vertrouwen: alles  bevindt zich op de juiste plaats en tijd. De rust waar ik zo naar op zoek ben, die is er gewoon al. Ik was het gewoon vergeten. Ik verlies mezelf nu niet meer hopeloos in pijnlijke emoties, wat heel bevrijdend is. Fijn om jou te leren kennen, fijn om door jouw wijze woorden weer tot mijzelf en bij mijzelf te komen. Dank je.
  PS de titel van de blog is: Overtuigingen transformeren, de directe weg.
  (Klaas, 48 jaar)
 • Het is een verademing dat het eeuwige zorgen en moeten uit mijn systeem is.
  Ik herken nu de innerlijke stem (in plaats van de stem van ouders/maatschappij), ik handel er nog niet altijd naar, maar ervaar het als een geschenk dat ik zie van waaruit ik beweeg, dat er Bewustzijn is, want zonder bewustzijn wordt je gewoon geleefd door je patronen en overtuigingen. Ik ben blij dat ik heb geleerd om me uit te spreken en kwetsbaar te tonen naar anderen toe en ik ervaar het als een zegen dat zoveel aangeleerde patronen en overtuigingen verdampen. Ik wil je bedanken voor je begeleiding. Als ik niet bij jou was gekomen, zat ik nu in de ziektewet met een burn-out…, ik heb zoveel geleerd, gevoeld en ontdekt door onze uitwisselingen én de ‘huiswerkopdrachten’ die ik mee kreeg. Nogmaals: dank je wel!
  (Christien, 45 jaar)
 • Helder inzicht verkregen door het onderzoeken van een bepaalde kwestie met Caroline waardoor ik los kwam van dat waar ik eerst heilig in geloofde of van overtuigd was. Bedankt!
  (Peter, 50 jaar)
 • Via via hoorde ik over de kwaliteit van Caroline. Ik was nieuwsgierig en heb een afspraak gemaakt. Eigenlijk had ik geen idee hoe het gesprek zou verlopen. Ik werd heel vriendelijk ontvangen en voelde me direct op mijn gemak. Caroline vroeg aan mij welke vraag of thema ik nader wilde onderzoeken.

  Omdat ik me zo vertrouwd voelde, durfde ik meteen de hamvraag op tafel te gooien. Ik worstel nl. al heel lang met de vraag hoe het komt dat er een hemelsbreed verschil is tussen hoe men mij ziet en hoe ik mij voel. De buitenwereld ziet mij als zelfstandig, zelfredzaam, dapper en ga zo maar door. Terwijl ik heel onzeker ben en me vaak heel klein voel en bang ben dat ik er niet bij hoor. De uitleg die Caroline gaf, veranderde totaal mijn perspectief, waardoor ik er anders naar kon kijken en begreep van waaruit ik zo handelde als ik handelde (onkwetsbaar naar buiten toe) en ik doorzag de uitdaging, die hieraan verbonden was/is. Ik heb in mijn leven al heel wat hulpverleners gehad bij wie ik heel duidelijk de afstand voelde tussen de hulpverlener en de afhankelijke cliënt. Dat was bij Caroline totaal anders. Er was geen afstand, ik voelde zelfs een gevoel van gelijkwaardigheid. Een verademing waardoor ik vrijuit durfde te praten. Caroline noemde mij een moedige vrouw. Hoezo dan? Ze zei: je hebt de moed om dingen te onderzoeken en durft de confrontatie aan te gaan met jezelf en in de buitenwereld. Zo had ik er nog nooit naar gekeken, wat een leerzaam moment. De gesprekken hebben mij heel veel gebracht, ik voel mij dan ook een dankbare cliënt! Kortom geen spijt dat ik de stap heb genomen om voor bewustzijnscoaching te kiezen. Bij andere hulpverleners stopte ik meestal na een paar keer, omdat het niet werkte. Bij Caroline voel ik me veilig en ik ben blij met de aandacht, inzichten en veranderingen, die daardoor in gang zijn gezet!!!!
  (Houkje, 73 jaar)

 • Caroline heeft mij veel inzicht gegeven in mijn ‘oordelen en aannames’. Ze heeft mij op een andere wijze leren kijken. Mede door haar heldere kijk, goede vraagstelling en warme betrokkenheid, heb ik geleerd dat een ieder zijn/haar weg heeft te gaan en van daaruit zijn/haar keuzes maakt, keuzes die veelal onbewust zijn, voortkomend uit aanpassing en aangeleerde overtuigingen. Ik laat mij nu minder leiden door brillen (overtuigingen) uit het verleden, over hoe iets hoort en wat men vindt. Kortom een verrijking van mijn leven.
  (Jeroen, 60 jaar)
 • Caroline helpt je op je levenspad door levensthema’s te doorvoelen en te doorgronden. Heel verhelderend en bevrijdend!
  (Merel, 25 jaar)